Екіпаж МКС скуштував вирощені в космосі овочі

Те, що космонавти знаходяться на борту Міжнародної космічної станції зовсім не означає, що вони не можуть скуштувати свіжих овочів. Вони виростили, і змогли одними з перших оцінити смак овочів, вирощених в космосі.

salat

Вперше поласувати овочами, вирощеними в космосі, зокрема, червоним салатом ромен, що на фото вище, екіпаж МКС зміг напередодні, 10 серпня.

Можливість вирощування овочів і зелені в космосі є важливим кроком на шляху до космічних польотів на далекі відстані, в тому числі до пілотованої подорожі на Марс. Живі рослини можуть бути використані в космосі в якості їжі, а також забезпечувати ізольованому екіпажу свіже повітря і психологічну підтримку.

Крім того, цей досвід може бути використаний і на землі, на фабриках, де вирощуваним рослинам не гарантується достаток сонячного світла і води