У ПІВДЕННІЙ КОРЕЇ СТВОРИЛИ МОРОЗИВО ВІД ПОХМІЛЛЯ

Похмілля, або, якщо по-науковому, стан організму, викликаний розпадом етанолу в печінці з утворенням токсичних продуктів, стан вкрай неприємне.

У народі існує маса способів боротьби з похміллям, але вченим з Південної Кореї вдалося створити, мабуть, один з найприємніших і смачних способів зняти наслідки алкогольної інтоксикації. Це морозиво Gyeondyo-bar зі смаком грейпфрута.

Південнокорейське ноу-хау вже надійшло в продаж на батьківщині, і, як стверджують творці морозива, ефект, який дозволяє боротися з похміллям, досягається завдяки соку цукеркового дерева під назвою говенія.

Воно дуже популярне в корейські народній медицині, і з давніх-давен його сік і відвари застосовувалися для зняття неприємних симптомів, в тому числі і що виникли від вживання великої кількості спиртного.

Діюча речовина, які дерево зобов’язане своїм цілющим ефектом, – це амелопсін. У 2012 році було проведено дослідження, згідно з яким введення амелопсіна піддослідним щурам знімало симптоми похмілля і навіть запобігало сп’янінню тварин.

Як стверджують творці, одна порція морозива містить 0,7% екстракту говенії, в якому амелопсіна досить для того, щоб “поставити на ноги” людину з середньою масою в 80 кілограмів.

На жаль, смачний винахід поки не вибрався за межі Південної Кореї.